Promotion Racing startades 2005
Det började med att vi fick kontakt med Honda MC Svenska AB när sonen Daniel i familjen Öjersson ingick i Team Honda Johansson och tävlade som Junior i Enduro.
Ingemar Lindberg och Karl-Magnus Öjersson fick kontakt och en fråga om styrservo till fyrhjulingar uppkom.

Karl-Magnus tog sig an projektet att ta fram ett elhydrauliskt styrservo via det bolag han arbetade på och produkten lanserades senare på marknaden.
Frågan kom upp om montage av servostyrningar, detta passade inte verksamheten för det bolag som Karl-Magnus tagit fram servot genom.

Ingemar funderade även på om man skulle kunna göra mer montering på Honda ATV för att ge återförsäljarna av Honda något unikt att sälja till sina kunder, Färdigmonterade maskiner klara att leverera till kund.

Då startade Marika (mamma och fru i familjen som arbetar med reklam och marknadsföring) Promotion Racing Kinna för att kunna göra jobben.

Det började i liten skala med att familjen jobbade kvällar och helger i en liten hyrd verkstadslokal, det hjälpte till för att få in lite pengar till Daniels Endurokarriär.

Vi kunde även fakturera lite sponsorer som Daniel åkte runt på sin moped och raggade upp.

Det ökade snabbt och 2008 fick vi anställa en montör på heltid.

Det första vi monterade var WH1 -kit och servostryrningar.
Under åren har vi även gjort Honda Zoomer till postmopeder och Enduroombyggnationer (framtagning och utveckling av elsystem).

2016 fick vi möjligheten att ta fram tillbehör till Honda ATV.
Vi hade under 10 år monterat ca 2 000 maskiner med tillbehör och visste hur vi skulle vilja ha det. Daniel satte fart med utvecklingen och vi fick fram nya skyddsplåtar, winschplattor och winschfästen.
2018 fick vi förfrågan att ta fram en bakmonterad snöplog till Honda, den är nu klar och plogarna rullar snabbt ut till återförsäljarna.
Fler ATV tillbehör är på gång, bl.a. Plug & Play Elkit för extraljusmontage, paddockharv etc.

 Ca 3100 Honda maskiner har rullat genom vår verkstad.

I företaget idag arbetar:
Marika Öjersson– Administration, tar fram bruksanvisningar och marknadsföringsmaterial - ser till så allt rullar på, hjälper till i verkstaden, packar och skickar paket.
Daniel Öjersson– Produktansvarig, konstruerar produkter bland annat till Honda MC Svenska AB och konsultar som konstruktör och teknisk projektledare på andra företag.
Lukas Ekman– Monterar maskiner, packar, skickar paket och håller ordning på lagret.

Promotion racing kinna ab

Ehns gata 11, 51156 Kinna - Tel. +46 320 145 10 - Mail: info@promotion-r.se